Ovatko keski-ikäiset naiset äkäisiä ja kärttyisiä?

Sanotaan, että keski-ikäiset naiset ovat kärttyisiä. Jos ja kun näin on;) Yksi syy keski-ikäisten naisten kärttyisyyteen on mielestäni juuri tuo aiemmin esiin tullut näkymättömäksi tuleminen. Kun kaiken sen ohittamisen jälkeen, mitä on jo sanut kokea, vielä siirtyy näkymättömien kastiin, niin onko ihme jos pinna katkeaa. Eikä aleneva hormonitaso tietenkään asiaa helpota.

Nykyiset keski-ikäiset naiset on kasvatettu siihen, että he ovat kilttejä, tottelevaisia, huomaavaisia ja ahkeria. Yksi tuttavani totesi 35-vuotiaana, että hänellä on tunne, että häntä on petetty - raskaimman jälkeen. Tuo kympin oppilas (lukion päästötodistuksen k-a 9,7) ja syöpätutkija jäi mm. työpaikkakiusaamisen johdosta pois työelämästä kohta tohtoriksi valmistuttuaan. Kuten hän sanoi, annettiin ymmärtää että taivas on rajana.. kun hyvin menestyy koulussa ja sitä rataa. Todellisuus onkin sitten jotain ihan muuta.

Hivenen huolestuneena kuuntelen oman pienen tyttäreni työelämähaaveita. Hän haaveilee lastentarhanopettajan ammatista. Ammatti sinänsä on tietysti parhaasta päästä, mutta miksi tuomita itsensä ikuiseen niukkaan elämään.Nuorten naisten PITÄÄ hankkiutua kunnon töihin, tai ainakin heidän pitää tarkasti selvittää, onko huippuduuneissa jotain, joka voisi vähänkään kiinnostaa. Jos naiset tekevät näin joukolla, niin ennen pitkää valta ei enää pakene naisia, ja huippupalkat voivat tulla yhä useamman naisen osaksi.

Tunnen kaksi naismiljonääriä. He ovat molemmat rikastuneet omalla työllään, ei aviomiehen kautta, ei perheyrityksenkään. Minusta ei näytä, että he katuisivat elämässään mitään, yhtään mitään. Molemmat nauttivat elämästään, ja tekevät sen näkyväksi muillekin. Tällaista pitäisi olla lisää.

Tytöt ohittavat hyviä mahdollisuuksia, ihan turhaan. Koodaamaan! Bisnekseen mukaan!
Rikastuminen voi olla sallittua naisillekin. Ja sijoita rahojasi!

Jos menet pienipalkkaiseen työhön, niin miten kustannat lastenhoitovuosien aukot, etkä voi kovin mielelläsi ajatella vapaavuosia työstä..Toisaalta naisten lastentekointoakin voisi alkaa vähän dempata, tai ainakin ohjata tyttöjä toteuttamaan elämässään muutakin kuin hoitoviettiä.

Kuinkahan suuri osa lastenhoitovietistä on ympäristön toiminnan tulosta???
Näkyy miehilläkin toimivan hoitovietti, ainakin osalla, hyvin hekin lapsia hoitavat.

Jos omistat yrityksen, niin sinulle ei niin vain tullakaan huomauttelemaan mistään epäolennaisesta asiasta. Ja olethan huomannut myös, että pääomatulosta menee paljon vähemmän veroa.
Lääkärinkin kannattaa ottaa osa palkasta pääomatulona.

Tiedät varmaan, mistä naisen pienipalkkaisuus johtuu. Kuten aiemmin on jo mainittu, nainenhan on aina näihin asti ollut riippuvainen miehen hyväntahtoisuudesta naisen elättäjänä. Viktoriaaninen ihanne puoelstaan sitoi naisen tiiviimmin kotiin, kodista tuli naisen elämänpiirin keskiö, ja miehen elämänpiiri oli enemmänkin koko maailma. No, liberalismin nimessä naisille piti varata jotain pientä mielenvirkistystä. Niinpä porvarisnaiset sitten alkoivat ottaa tiettyjä, pääasiassa hoivarooleja. Tästä syntyi käsite kutsumustyö. Meillä naisilla ei ole enää varaa kutsumustyöhön.